Växtfärgning

Växtfärgning;

Färgningen utförs med en naturlig färg baserad på växter, örter eller lera.

För ett naturligare resultat som ger glans och uppbyggnad till hårstrået. 

Det finns inga färgkartor eller exakta resultat. Det är ditt eget pigment tillsammans med det nya levande pigmentet som skapar färgresultatet. Det tar ca 4-7 dagar för håret att landa i sin nya färg. Den kan bli glansigare, djupare och mörkare några dagar efter att behandlingen är gjord.

Viktigt är att avstå från att tvätta håret med schampo gärna 2-3 dgr efter behandlingen för bästa resultat. 

Oftast får vi bäst/mest hållbara resultatet efter ca: 2-3 växtfärgningar, beroende på utgångsläge och hårkvalitét.

Jag jobbar mest med olika bruna, röda och blonda nyanser. Från Väldigt mörkt upp till väldigt ljust- Beroende på utgångsläge och hur många färgningar som görs.

Uppljusning utförs med en blandning baserad på rasullera, som får verka i minst en  timme. 

Detta blir som en svagare eller starkare solblekning, beroende på hur länge leran får verka. 

Vill du bli flera steg ljusare än du är i ditt naturliga ljus/mörkhetsläge, behöver leran få verka i mer än en timme och därför rekommenderar jag att du sköljer din färg hemma.

(Hemma sköljer du ur din färg/lera med endast ljummet vatten).

Om klåda skulle förekomma, använd schampo, men inte om vi använt pigment i din uppljusning.

Du har nu också möjligheten att välja en uppljusning med snabbverkande lera. Med denna lera kan det i vissa fall räcka med en verkningstid på ca 30-60 min. Och du kan därför välja att stanna kvar på salongen och få håret sköljt på plats. Till denna lera tillkommer extra kostnadstillägg (till uppljusning/Växtfärgspriset) då denna blandning helt enkelt är dyrare i materialkostnad.

Med denna blandning kan du även välja att lägga några extra slingor (ev. till din bottenfärg, den som läggs i utväxten- ev. hela hårbotten) Det går att välja mellan några slingor till Helt huvud. Vi kommer överens på plats.

När färg ska läggas rekommenderas att du har rent hår utan rester av Stylingprodukter, då de flesta av dessa färger är mer "Vårdande" och innehåller inga starka kemikalier som "gräver" sig in i ditt hårstrå eller skalp. Har du använt kemiska/Syntetiska färger eller styling-Hårprodukter bör du tvätta håret med bikarbonat och varmvatten och/eller med schampo och bikarbonat för att "Peela" både hårbotten och hårstrå innan dessa naturliga färger appliceras, då det kan bli reaktioner med kemi eller fästa sämre pga syntet. Jag har också djuprengörande schampo till försäljning som fungerar bra att rensa gifter,  synteter och slagg med.

Resultatet efter en färgning med växtfärg går inte riktigt att jämföra med kemiska/syntetiska färger

-Du behöver testa själv.

Men för att svara på de vanligaste frågor jag får: "Måste alla få Rött hår?"  -Nej.

"Går det att bleka med växter?" - Det går att bleka med naturlig lera jag använder. Men den verkar oftast över längre tid än kemisk blekning och ger ett mer naturligt resultat som inte "dödar" ditt hår. Och nej, det blir inte "Brandgult". Att det blir den färgen vid kemisk färgning/blekning ett resultat av att kemin stressar håret för snabbt och "plockar bort" dina naturliga pigment och ersätter med syntetiska. 


Alla dessa färger ger- i mitt tycke ett naturligare, mjukare och vackrare resultat än syntetiska färger någonsin kan ge. Dessutom är de alla vårdande på sitt sätt. 

Allt detta vi håller på med, att ersätta vårt naturliga i våra kroppar-

Slutar med att vi alla inte längre är en produkt av naturen, utan en produkt av experiment.

Alla kemkalier du stoppar i din hårbotten går rätt ner i kroppen och det mesta fastnar där. 

Det är sällan eller aldrig det skrivs om det, men så är det.

Låt oss reducera syntetiska produkter- För Oss och för vår jord! <3

*Kombinera gärna denna med mina andra behandlingar.

r2pxHHB9SDS0dj1yXhKtzg.jpg