Växtfärgning

Växtfärgning;

Färgningen utförs med en naturlig färg baserad på växter, örter eller lera. För ett naturligare resultat som ger glans och uppbyggnad till hårstrået. 

Det finns inga färgkartor eller exakta resultat. Det är ditt eget pigment tillsammans med det nya levande pigmentet som skapar färgresultatet. Det tar ca 4-7 dagar för håret att landa i sin nya färg (den kan bli glansigare, djupare och mörkare) efter att behandlingen är gjord.

Viktigt är att avstå från att tvätta håret med schampo minst 2-3 dgr efter behandlingen för bästa resultat. Tillsammans med erfarenhet, kunskap och intuition tar jag fram blandningar som blir helt unika enligt dina förutsättningar, önskemål och utgångsläge.  

Oftast får vi bäst resultatet efter ca: 2-3 växtfärgningar, beroende på utgångsläge och hårkvalitét.

Jobbar mest med olika bruna, röda och blonda nyanser.

Uppljusning utförs med en blandning baserad på rasullera, som får verka i minst en  timme. 

Detta blir som en svagare eller starkare solblekning, beroende på hur länge leran får verka. 

Vill du bli flera steg ljusare än du är i ditt naturliga ljus/mörkhetsläge, behöver leran få verka i mer än en timme och därför rekommenderar jag att du sköljer din färg hemma.

(Hemma sköljer du ur din färg/lera med endast ljummet vatten.)

Om klåda skulle förekomma, använd schampo, men helst inte vid de första sköljningarna, då färgen släpper vid schamponering- Iallafall när vi använt växtfärg.

När färg ska läggas rekommenderas att du har rent hår utan rester av Stylingprodukter, då de flesta av dessa färger är mer "Vårdande" och innehåller inga starka kemikalier som "gräver" sig in i ditt hårstrå eller skalp. Har du använt kemiska/Syntetiska färger eller styling-Hårprodukter bör du tvätta håret med bikarbonat och varmvatten och/eller med schampo och bikarbonat för att "Peela" både hårbotten och hårstrå innan dessa naturliga färger appliceras, då det kan bli reaktioner med kemi eller fästa sämre pga syntet.

Resultatet efter en färgning med växtfärg går inte riktigt att jämföra med kemiska färger

-Du behöver testa själv.

Men för att svara på de vanligaste frågor jag får: "Måste alla få Rött hår?"  -Nej.

"Går det att bleka med växter?" - Det går att bleka med naturlig lera jag använder. Men den verkar över längre tid än kemisk blekning och ger ett mer naturligt resultat som inte "dödar" ditt hår. Och nej, det blir inte "Brandgult". Att det blir den färgen vid kemisk färgning/blekning ett resultat av att kemin stressar håret för snabbt och "plockar bort" dina naturliga pigment och ersätter med syntetiska. 


Alla dessa färger ger- i mitt tycke ett naturligare, mjukare och vackrare resultat än Kemiska färger någonsin kan ge. Dessutom är de alla vårdande på sitt sätt. 

Allt detta vi håller på med, att ersätta vårt naturliga i våra kroppar- Slutar med att vi alla inte längre är en produkt av naturen, utan en produkt av experiment.

All kemi du stoppar i din hårbotten går rätt ner i kroppen och även direkt ut i naturen. 

Det är sällan eller aldrig det skrivs om det, men så är det.

Låt oss alla sluta med Kemi- För Oss och för vår jord! <3

*Kombinera gärna denna med mina andra behandlingar.

Växtfärgning med skölj på plats

1350:-

Växtfärgning med skölj hemma

800:-

Lindas Harmoni

Mörtnäsvägen 2 
139 36 Värmdö

  • Facebook - Grey Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now